LUCHTVRACHT TARIEVEN

AirFreightRates.aero

In 2003 ontwikkelt IB-Vision in opdracht van Inforwarding B.V. de luchtvrachttarievendatabase Afra ( www.airfreightrates.aero). Deze applicatie faciliteert de communicatie van luchtvracht tarieven tussen luchtvaartmaatschappijen en expediteurs. De luchtvaartmaatschappijen publiceren hun luchtvracht tarieven, de expediteurs kunnen de tarieven gemakkelijk bekijken en vergelijken. Naast de basisfunctie van tarievenbeheer bevat Afra tal van practische functies, zoals eenvoudige distributie en koppelingen met boekingssystemen.

Afra is als eerste ingezet in Nederland en BelgiĆ«, maar wordt dan al snel, eerst onder OAG, later onder UBM Aviation wereldwijd gebruikt door vrijwel alle luchtvaartmaatschappijen ter wereld en alle belangrijke expediteurs. IB-Vision heeft de applicatie niet alleen ontwikkeld, maar is ook verantwoordelijk voor het onderhoud. IB-Vision zorgt ervoor dat het systeem correct blijft functioneren, daar er vele honderden gebruikers per dag inloggen om de database van miljoenen tarieven te raadplegen. Ook worden er diverse koppelingen bijgehouden tussen Afra en interne systemen van luchtvaartmaatschappijen. Er zijn o.a. koppelingen met Air France/KLM, American Airlines en United Airlines.
Screenshot www.airfreightrates.aero

    

Kuehne+Nagel

Als spin-off van Afra heeft IB-Vision een speciale versie ontwikkeld voor Kuehne+Nagel. Deze grote wereldwijde expediteur (top 5 van grootste expediteurs) gebruikt de software voor het bijhouden van de inkooptarieven. Tarieven van luchtvaartmaatschappijen overal ter wereld worden op eenvoudige en eenduidige wijze in de database geplaatst. De applicatie is gekoppeld aan de bestaande boekingssoftware van K+N.
Screenshot Kuehne + Nagel


MARTINAIR

In 2008 en 2009 heeft IB-Vision een volledig nieuwe versie van de luchtvracht tarieven database ontwikkeld. Het eerste exemplaar van deze nieuwe generatie is geleverd aan Martinair, onder de naam Martinair Cargo Rates (MCR). Martinair gebruikt MCR om alle verkooptarieven op eenvoudige, eenduidige en gestructureerde wijze te beheren. De applicatie biedt daarnaast allerlei distributie-, analyse- en controlemogelijkheden. Dit alles leidt tot aanzienlijke tijdsbesparingen, afname van fouten en daarmee toename van kwaliteit en consitentie.
Screenshot Martinair Cargo